skip to Main Content

Русија го повика на разговор грчкиот амбасадор во Москва

Русија го повика на разговор грчкиот амбасадор во Москва
  • 06.08.2018

Руското Министерство за надворешни работи денеска соопшти дека го повикало на разговор грчкиот амбасадор во Москва.

Во соопштението на Министерството се наведува дека на амбасадорот му бил пренесен одговорот на Русија на „непријателските активности што Атина ги изврши во текот на јули“.

Грчките власти минатиот месец протераа двајца руски дипломати и на двајца други им забранија влез во Грција, под обвинение за обид за поткуп на официјални лица и за поттикнување протести против договорот со Македонија.

Back To Top