skip to Main Content

Рација во џамија во Берлин, осомничен имам

Рација во џамија во Берлин, осомничен имам
  • 18.12.2018

Германската полиција спроведе рација во џамија во Берлин, бидејќи имамот е осомничен за  префрлување пари на исламските борци во Сирија.

Полиција ја пребарала џамијата Ел Сахаб во северниот дел на Берлин, Ведингу, каде Ахмад А. (45), познат како Абул Бара, проповедал, соопшти канцеларијата на обвинителството.

Други детали не се соопштуваат, а од џамијата никој од официјалните претставници, не се огласи.

Back To Top