skip to Main Content

Путин ќе се обрати пред Федералниот парламент кон крајот на февруари

Путин ќе се обрати пред Федералниот парламент кон крајот на февруари
  • 08.02.2019

Рускиот претседател Владимир Путин планира кон крајот на месецов да одржи годишно обраќање пред Федералното собрание.

Путин претходниот говор пред Федералното собрание го одржа на 1 март минатата година.

Оваа традиција ја воспостави некогашниот претседател на Русија, Борис Елцин, кој првпат пред Парламентот се обрати во 1994 година.

Путин досега одржа 14 такви говори, а Дмитриј Медведев, кој пред премиерската функција беше претседател, четири пати се обрати пред Федералниот парламент.

Back To Top