skip to Main Content

Пронајдена порака во шише стара 50 години

Пронајдена порака во шише стара 50 години
  • 19.08.2019

Маж во Алјаска нашол шише со порака стара 50 години. Тајлер Иванов видел дека пораката е напишана на руски јазик и побрал од неговите фејсбук пријатели да биде преведена.

Пораката била напишана на рускиот брод Сулак во 1969 година, а руските медуми го пронашле и лицето кое ја напишало пораката, капетанот Анатолиј Ботсаненко.

Пораката гласела:

„Почитувани, од рускиот брод Сулак, го поздравувам оној кој ќе го најде шишето и барам да одговорите на адресата Владивосток 43 Сулак до целиоѕ екипаж. Ви посакуваме добро здравје и долго години пловење, 20 јуни 1969.“

 

Back To Top