skip to Main Content

Прва миса во Нотр Дам по пожарот

Прва миса во Нотр Дам по пожарот
  • 15.06.2019

Два месеца откако Нотр Дам ја зафати катастрофален пожар, катедралата ја одржа првата миса.

Церемонијата ја предводеше надбискупот на Париз, Мишел Опети кој пред 30 присутни лица истакна дека за верниците ова е момент на надеж.

Катедралата Нотр Дам на 15 април беше зафатена од огромен пожар кој беше изгаснат после неколку часа. Пожарот прво го зафати поткровјето, дел од кровот и ја сруши куполата држена од четери столбови високи 93 метри.

 

Back To Top