skip to Main Content

Поради силен ветер 140.000 домаќинства во Чешка се без електерична енергија

Поради силен ветер 140.000 домаќинства во Чешка се без електерична енергија
  • 24.09.2018

Урагански ветер вчера остави без електрична енергија 140.000 домаќинства  во Чешка, соопшти националната компанија „Чешки енергетски претпријатија“.

– Утврдивме 120 дефекти во системот за снабдување со електрична енергија, изјави портпаролката на „Чешки енергетски претпријатија“, Соња Голингерова.

Таа додаде дека дефектите се предизвикани од силниот ветер, што на места достигнал сила на ураган,

Поправката на дефектите е отежнато поради што делови од Чешка се зафатени од поројни дождови.

Back To Top