skip to Main Content

Пожар во Министерството за внатрешни работи на Франција

Пожар во Министерството за внатрешни работи на Франција
  • 29.05.2019

Пожар избувна попладнево во Министерството за внатрешни работи на Франција, поради што се евакуирани вработените и присутните во дел од зградата.

Според француските медиуми, неколку противпожарни возила интервенирале за гаснење на пожарот околу 16:15 часот.

По интервенцијата на пожарникарите, вработените во Министерството се вратија на своите работни места.

Причините за пожарот и предизвиканата материјална штета засега не се познати.

Back To Top