skip to Main Content

Писател задржан во Кина под обвинение за шпионажа

Писател задржан во Кина под обвинение за шпионажа
  • 27.08.2019

Кинеско-австралискиот писател Јанг Хенџун е официјално уапсен под обвинение за шпионажа во Кина по неколкумесечен притвор, потврди Австралија.

Австралискиот државјанин е задржан во Пекинг од јануари под „тешки услови“, соопшти Министерството за надворешни работи.

Министерката за надворешни работи Марис Пејн изјави дека Австралија е „многу загрижена и разочарана“ кога дознала за апсењето.

„Имаме сериозни грижи за благосостојбата на д-р Јанг рече таа.

Back To Top