skip to Main Content

Ники Хејли ќе биде именувана за директор на „Боинг“

Ники Хејли ќе биде именувана за директор на „Боинг“
  • 26.02.2019

Американската компанија за производство на авиони „Боинг“ соопшти дека поранешната американска амбасадорка во Обединетите нации Ники Хејли ќе биде директорка во таа фирма.

Хејли на таа позиција ќе биде поставена на годишниот собир на акционери на 29 април.

Хејли (47) беше прва жена гувернер на Јужна Каролина и трипати беше избрана во Претставничкиот дом на Конгресот на таа американска сојузна држава.

Back To Top