skip to Main Content

Невреме предизвика прекин на железничкиот и патниот сообраќај во Германија

Невреме предизвика прекин на железничкиот и патниот сообраќај во Германија
  • 19.08.2019

Поради силно невреме кое корнеше дрвја и далноводи во јужните и централните делови на Германија во прекин е железничкиот и патниот сообраќај.

Операторот на германски железници „Дојче бан“ соопшти дека поради невремето не сообраќаат десет меѓународни возови, вклучувајќи ги и тие за Швајцарија и за Франција.

Поради невремето синоќа од аеродромот во Франкфурт беа откажани 41 лет, а пренасочени беа осум авиони.
Back To Top