skip to Main Content

Најмалку 15 загинати во нереди во затвор во Бразил

Најмалку 15 загинати во нереди во затвор во Бразил
  • 27.05.2019

Повеќе од 15 затвореници ги загубија своите животи во немири што избија вчера во северната бразилска држава Амазонас, објавија денеска официјалните претставници.

Во затворот Анисио Жобим во Манас, главен град на Амазонас, изби масовен судир меѓу затворениците.

Ситуацијата денеска е под контрола, а полициски хеликоптери и понатаму ќе го надлетуваат затворот.

Во истиот зтавор, во 2017 година дојде до бунт, во кој 56 лица загинаа.

Back To Top