skip to Main Content

Макрон во официјална посета на Србија

Макрон во официјална посета на Србија
  • 15.07.2019

Францускиот претседател денеска пристигнува во дводневна посета на Србија. Тоа ќе биде прва посета на еден француски претседател на Србија по 2001 година.Во фокусот на посетата ќе биде Косово и дијалогот за нормализација на односите.

Неговата посета беше два пати одложувана. Требаше да дојде уште во декември, но тогаш дома го затекнаа проблеми со масовните протести на Жолтите елеци.

Back To Top