skip to Main Content

Единствениот руски носач на авиони е оштетен при поправката

Единствениот руски носач на авиони е оштетен при поправката
  • 30.10.2018

Единствениот руски носач на авиони „Адмирал Кузњецов“ е оштетен за време на поправката, откако потона докот каде се наоѓал, а кран падна врз палубата.

Носачот на авион беше користен за време на воената кампања на Русија во Сирија како поддршка на сирискиот претседател Башар ал Асад. Авиони изведуваа напади на силите на сириските бунтовници.

Носачот се наоѓаше на еден од најголемите пристаништни базени во светот во близина на Мурманск, близу базата на северната руска флота, а требаше до 2021 година повторно, во целост, да биде оперативен.

Back To Top