skip to Main Content

Граѓани итно пренесени во болница по смртоносен обид за терористички напад од страна на бомбаш-самоубиец

Граѓани итно пренесени во болница по смртоносен обид за терористички напад од страна на бомбаш-самоубиец
  • 03.07.2018

Напад на бомбаш-самоубиец во Џалалабад, Афганистан каде што претседателот Ашраф Гани имаше посета, уби најмалку 19 лица меѓу кои и единствениот кандидат од Сикхите од престојните парламентарни избори. Напаѓачот извршил удар во пазарот кој се наоѓал на неколку стотици метри од провинцијата во која претседателот Гани држел говор.

-Во денешниот самоубиствен напад, кој се случи на плоштадот Мукхабарат во градот Џалалабад, најмалку 23 лица се повредени а 18 убиени.Повеќето донесени во болница се или сикхиски или хинду браќа, вели директорот на болницата.

Најмалку 19 се убиени по нападот на Исламската Држава, вклучувајќи го и единствениот кандидат на Сикхите.

Back To Top