„Две деца се надвор. Во моментов се во адаптираната болница во близина на пештерата. Најпрвин ги прегледуваме физички. Се уште не ги префрламе во главната болница Чианг Раи“, рекол Тосатеп Бонтонг, шефот на здравствените служби во провинцијата и дел од спасувачкиот тим.

ББЦ објави видео снимка од амбулантно возило кое го напушта пештерскиот комплекс.

Спасувачката операција која започна утрово се одвива побргу и од најоптимистичките прогнози дадени од надлежните.