skip to Main Content

Австралија разгледува преместување на Амбасадата во Израел од Тел Авив во Ерусалим

Австралија разгледува преместување на Амбасадата во Израел од Тел Авив во Ерусалим
  • 16.10.2018

Австралискиот премер Скот Морисон изјави дека разгледува преместување на Амбасадата во Израел од Тел Авив во Ерусалим.

Морисон додаде дека Австралија сепак, останува посветена на решението за две држави – Израел и  Палестина.

Премиерот тврди дека идејата ја предложил поранешниот амбасадор на Австралија во Израел, Дејв Шарма кој е кандидат на Либералната партија на изборите во делот на Сиднеј во кој живеат голем број Евреи.

Back To Top