skip to Main Content

Јурина е нов член на Шкупи

Јурина е нов член на Шкупи
  • 27.06.2019

Босанскиот интернационалец Марин Јурина е нов член на тимот на Шкупи. Клубот официјално го претстави играчот за врска на својот сајт со што го направи третото ново име летово на Чаир.

Јурина е играч за врска кој „оперира“ по десната страна и во моментов има 25. години. Има искуство од играње во Хрватска каде што бил дел од младинскиот погон на Хајдук, а потоа и на Задар. Има сериозно искуство со играње во Словенија, за екипите на Копер, Анкаран и Кршко, а последно бил дел од тимот на Челик Зеница.

Покрај Јурина, Шкупи летово се засили претходно со Бојан Ѓорѓиевски и Дарко Илиески, како и со тројца интернационалци од Африка.

Back To Top