skip to Main Content

Дали гејмингот ќе стане национален спорт во Македонија

Дали гејмингот ќе стане национален спорт во Македонија
  • 26.04.2018

Е-спортот ги обединува сите компјутерски игри меѓутоа на компетитивно ниво,ги има сите елементи на натпревари како и во другите спортови,а главна алатка е компјутерот.

Овој спорт е прилично популарен секаде низ светот,а кај нас има доволен број на играчи, но е потребно време.

Поднесено е барање до Агенцијата за млади и спорт за признавање на федерацијата.

-Ние како федерација се грижиме да станеме национален спорт во Македонија, вели Тотовски.

Професионалните играчи заработуваат огромни суми,од пет до педесет илјади евра месечно

Останатите информации погледнете ги во видеото

Back To Top