skip to Main Content

Целосно гола: Јелена Карлеуша позираше во знак на заштита на животните (ФОТО)

Целосно гола: Јелена Карлеуша позираше во знак на заштита на животните (ФОТО)
  • 05.07.2018

Јелена Карлеуша се соблече потполно гола, а се поради кампањата за заштита од животните, со што стана првата славна личност од овој регион која позира за познатата кампања: “Подобро да бидам гола, отколку да носам крзно“!

„Како личност од јавниот живот која има големо влијание на младата популација, особено во овој дел од Европа, сакам да претставувам добар пример, да се бидам добар лидер.“ – вели Јелена.

„Оваа кампања ги вклучува познатите личности од целиот свет, кои го креваат својот глас и работат ефикасно. Ние ја користиме нашата слава на најдобар можен начин – против убивањето на невините. Ја покажуваме нашата кожа и објаснуваме дека сме поубави кога нашите срца и души се полни со сочувство и љубов. Не ни треба крваво крзно за да изгледаме и да се чувствуваме добро – убивањаето не може да биде убаво.“ – додава Карлеуша.

Со поддржувачите на организацијата за правата на животните, таа го привлекува вниманието на страдањето на животните кои убиваат за нивните крзно, а притоа се вклопуваат во духот на времето како пример за своите фанови, но и како човек кој ја поддржува забраната на фармите за производство на крзно во Србија, нивната татковина.

Оваа забрана е донесена во 2009 година и треба да влезе во сила следната година.

Јелена Карлеуша сака да ги инспирира луѓето и да ги поттикне своите обожаватели добро да се однесуваат со животните и да престанат да ја поддржуваат индустријата за производство на крзно и да се одлучат за мода без суровост.

Back To Top