skip to Main Content

Холивуд ќе заработува на религиозните теми

Холивуд ќе заработува на религиозните теми
  • 02.04.2018

Филмови со верска тематика се снимаат повеќе од кога било во историјата. Од главно уметнички филмови, какви што беа квалификувани во минатиот век, па и на почетокот на овој милениум, тие прераснаа во мултимилионски бизнис, сметаат познавачите.

– Филмовите засновани на религиите, можете спокојно да ги сместите во жанровите кои носат заработка на благајните, смета филмскиот критичар Пол Дергарабедијан.

Сепак, тој истакнува дека има еден важен предуслов. – Тие (филмови) мора да бидат автентични. Во спротивно, верниците ќе знаат дека тоа е вештачки направено, додава критичарот.

Back To Top