skip to Main Content

Марина Туцаковиќ не сака да се предаде заради синот

Марина Туцаковиќ не сака да се предаде заради синот
  • 01.04.2018

-Подобро би умрела , но морам да живеам поради синот. И онака со години мачно живеам. Тоа ми го кажа неодамна. И покрај се, јас толку многу и се восхитувам. Таков борец уште не сум сретнала. Храбро се носи со црната судбина, откако и почина постариот син . Само таа разбира низ каква болка поминува веќе девет години.“, раскажала блиската пријателка на една од најпознатите текстописци во регионот, Марина Туцаковиќ.

Марина Туцаковиќ, која на клиника во Германија се лекува од подмуклата болест, и се пожалила на пријателка дека и е многу тешко, но дека поради својот син се бори и не се предава.

Марина Туцаковиќ храбро се бори со болеста а после операцијата на Институтот за онкологија отишла со семејството во Германија за да се лекува со автоимуни терапии.

Иако се чувствува лошо, таа не се откажува. Има само една цел-да го усреќи синот кој не би и простил ако се предаде. Иако едвај се движи и зборува, таа и се отворила на блиска пријателка и соработничка.

Back To Top