skip to Main Content

Македонската естрада со музички спектакл: 15 градови – 40 изведувачи

Македонската естрада со музички спектакл: 15 градови – 40 изведувачи
  • 12.07.2018

„Македонија започнува нова приказна – добивме покана за членство во НАТО и датум за преговори со ЕУ. Застануваме рамо до рамо со најсилните земји од Европа и светот.Македонија зачекорува во ново време. Време на надеж, на победи, на гордост. Време на сигурност и безбедност. Доаѓа време на подобар живот за сите граѓани тука во нашата земја. Се изборивме за сигурна иднина“, стои во описот на поканата на социјалните мрежи насловена „Голема граѓанска прослава: Македонија во НАТО и ЕУ“.

Оваа сабота, на 14 јули, ги покануваат сите да се обединат и заедно да го прослават историскиот успех на Македонија. Големаата граѓанска прослава  ќе се одржи во 15 градови ширум земјата заедно со преку 40 домашни артисти и музичари.


Во продолжение ја имате целата музичка агенда:

15 ГРАДОВИ – 40 ИЗВЕДУВАЧИ:

Скопје / централна прослава
Градски парк – 21:00
Изведувачи: Кирил Џајковски, Архангел, Këpurdhat

Куманово
Градски плоштад – 21:00
Изведувачи: Muhamed Ibrahimi, Шутка Рома Рап, PMG Kolektiv, Фолтин

Велес
Амфитеатар (Младински парк) – 21:00
Изведувачи: Слаткаристика, Ферус Мустафов

Кавадарци
Градски плоштад – 21:00
Изведувачи: Кристина Арнаудова, Нокаут

Кичево
Градски плоштад – 21:00
Изведувачи: Владо Јаневски, Adrian Gaxha

Прилеп
Градски плоштад – 20:00
Изведувачи: 5+ бенд

Охрид
Градски плоштад – 18:00
Изведувачи: Лозано, Исмаил Лумановски

Битола
Широк Сокак – 21:00
Изведувачи: Дуке Бојаџиев, Горан Кан, FLOODER, DEJAN DEX

Тетово
Градски плоштад – 18:00
Изведувачи: BIG MAMA, Дани Димитровска, HIGH CONTROL, SHPAT KASAPI

Гостивар
Градски плоштад – 21:00
Изведувачи: Ареа, FECKY FARRIS

Штип
Плоштад – 21:00
Изведувачи: ДНК, Елена Ристеска

Кочани
Трговски центар – 21:00
Изведувачи: Лепи Џони, БАКЛАВА & special guest KING NAAT VELIOV, Conquering Lion

Струга
Чаршија – 21:00
Изведувачи: Blla Blla Blla, С.А.Ф., Maci Stojanovic
*Во соработка со Дрим Он фестивал

Гевгелија
Плоштад – 21:00
Изведувачи: Ерик Фокс, Бени Нон Стоп + Златко Ориѓански

Струмица
Пред Дом на култура – 21:00
Изведувачи: Чалгија Саунд Систем, Љубојна

Back To Top