skip to Main Content

„Ексклузив“ ги излажа натпреварувачите на „Фолк фест Валандово 2019“ дека фестивалот е наместен (ВИДЕО)

„Ексклузив“ ги излажа натпреварувачите на „Фолк фест Валандово 2019“ дека фестивалот е наместен (ВИДЕО)
  • 04.06.2019

Изминатата недела се одржа 34. Издание на Фолк фест Валандово, нашиот колега Васко Спасоски беше таму и не известуваше за сите детали. Фестивалот помина одлично , а оваа година настапија исклучиво македонски пејачи.

Мијалковски направи вистински кам-бек и триумфално победи со песната “Илина“ на штотуку завршениот фолк-фест “Валандово 2019“.  Автор на песната е Љупчо Трајковски-Фис, па заедно со Драган ќе ја делат и паричната награда од 1.500 евра за победата.

Но, секако не би биле ексклузивни ако не направиме и некоја шега на ваков настан. Па направивме анкета и им кажавме на натпреварувачите дека фестивалот оваа година е наместен. Како реагираа, дознавате во продолжение:

Back To Top