skip to Main Content

„Добрите глумци не умираат“: Колегите се простуваат од Ванчо Петрушевски (ФОТО)

„Добрите глумци не умираат“: Колегите се простуваат од Ванчо Петрушевски (ФОТО)
  • 25.08.2018

За жал неочекувано денеска во скопското село Орешани од струен удар почина еден од доајените на македонската глума, Ванчо Петрушевски.  Познатиот Ванчо или Рамче како што милуваше јавноста да го нарече, ќе остане запаметен по многуте улоги во детски серии, играни филмови, тв-серии, а особено по неговите улоги во Македонските народни приказни.

Еден од првите кои ја сподели оваа трагична информација, беше директорот на Драмски театар, Сашко Тасевски преку неговиот приватен профил на Фејсбук.

Инфорамцијата за брзо се прошири по социјалните мрежи, а речиси сите негови колеги се простија со емотивна порака или заедничка фотографија.

Еве дел од нив:

Back To Top