skip to Main Content

Небесни тела: Модата и Католичката имагинација – објавена темата за Мет Гала 2018

Небесни тела: Модата и Католичката имагинација – објавена темата за Мет Гала 2018
  • 04.04.2018

Следната пролет, Институтот за костуми ќе ја обележи љубовта кон модата претставувајќи ги „Небесните тела: Модата и Католичката имагинација“.

Дизајнирани да создадат дијалог помеѓу модата и ремек- делата од религиозната уметност, шоу-то ќе биде презентирано на три локации: Центарот за костуми на Ана Винтур, средновековните галерии лоцирани во „Мет“ музејот на Петтата авенија и во еден од манастирите на Менхетн.

Поставувајќи ја модата заедно со поширокиот контекст на религиозна уметничка продукција, Институтот, се стреми да покаже како материјалното Христијанство помогнало во формирањето на „Католичката имагинација“.

Освен тоа, импресивна е листата на ко- водители на Ана Винтур, кои папараците периодот ги следат во секој чекор: Амал Клуни, Ријана и Донатела Версаче.

Back To Top