skip to Main Content

За што служи малиот преден џеб на фармерките?

За што служи малиот преден џеб на фармерките?
  • 15.04.2018

Џебовите по правило во модната индустрија важат за „нејнесоврашниот дел“ од гардеробата. пред се оние кои се плитки и мали и речиси не служат за ништо.

Тоа пред се може да се каже за малиот преден џеб на речиси сите модели на фармерки, кој, според многумина, е целосно бескорисен.

Но, така не мислел творецот на еден од најпознатите модели на фармеки во светот, Левис Штраус.

Тој го смислил овој џеб на популарните фармерки „Левис“ за да може во него да се чува џебен часовник.

Како што наведува „Индепендент“, овие џебови се појавиле на фармерките „Левис“ на почетокот на 19-от век, со цел каубојците да имаат каде на сигурно да ги чуваат своите џебни часовници.

Back To Top