skip to Main Content

Оставката на Богоевски во фокусот на Студио 1

Оставката на Богоевски во фокусот на Студио 1
  • 24.05.2019

На самиот почеток на Отвореното Студио 1 Антонио Крстевски и Влатко Чаловски направија најава за денешната програма на 1ТВ, а потоа следеше краток извадок од вчерашното студио со Александар Чомовски.

Оставката на пратеникот Павле Богоевски е преседан во досегашниот парламентаризам во земјава и се очекува да предизвика промени во етичките кодови на носителите на јавните функции. За ова во Отвореното Студио 1 разговараа собраниските аналитичари Тодор Пендаров и Глигор Стојменов и политикологот Борјан Ѓузелов.

Ѓузелов се надева дека ова ќе биде пресвртна точка, бидејќи со својот чин Богоевски стана херој во целата ситуација, додека пак Пендаров смета дека медиумите придонеле за тој да си поднесе оставка, но и дека е трагично тоа што владината коалиција ги чува како капка вода на дланка оние осум пратеници кои ги отворија вратите на Собранието.

Целото видео погледнете го во продолжение:

Back To Top