skip to Main Content

„27 април“: Обвинетиот Југ дава своја одбрана

„27 април“: Обвинетиот Југ дава своја одбрана
  • 04.12.2018

Со давање изјава во своја одбрана од обвинетиот Игор Југ денеска во Кривичниот суд во Скопје продолжува судењето за случувањата на 27 април минатата година во Собранието на Република Македонија.

Обвинетите Младен Додевски, Јане Ченто и Горанче Ангеловски претходно рекоа дека нема да изнесуваат одбрана.

Судскиот процес го води судијката Добрила Кацарска, а застапници на обвинението се Вилма Русковска и Ивана Трајчевска.

Кацарска повторно укажа дека одлуката на судот останува иста во однос на неприфаќање на доказите предложени по 21.08.2018 година.

Во судница се присутни сите обвинети, меѓу кои има пратеници, уметници, луѓе од собраниското обезбедување, вработени во МВР и граѓани.

Back To Top