skip to Main Content

Јанкуловска: Не сакав да го скријам убиството на Нешковски, еден од виновниците за обидот за прикривање е тој што не го евидентирал

Јанкуловска: Не сакав да го скријам убиството на Нешковски, еден од виновниците за обидот за прикривање е тој што не го евидентирал
  • 14.11.2018

На прашањето за една од бомбите во кое се слуша разговорот за убиството на Мартин Нешковски, Јанкуловска со одговор дека таа не сакала да го скрие убиството и дека во првиот момент немала сознание за такво нешто.

„Не можеш да скриеш убиство“ е мојот одговор во разговорот. Контекстот е тој и јас не сакав да го скријам убиството и кога прв пат беше прашано од новинарите јас немав сознанија за такво нешто. Мислам дека тој што бил должен да го евидентира во книгата за дневни настани не го евидентирал и е еден од виновниците за обидот за прикривањето на убиството на Мартин Нешковски.

Back To Top