skip to Main Content

Ременски и Александрова ќе копретседаваат со собраниското тело за помирување (Видео)

Ременски и Александрова ќе копретседаваат со собраниското тело за помирување (Видео)
  • 06.11.2018

Формирано телото за помирување за собраниските инциденти од 27 април. Ќе го водат пратеничките од независната ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата Емилија Александрова и од СДСМ Фросина Ременски. Собранискиот спирек Талат Џафери рече дека методологијата на работа доправа ќе се утврдува.

ВМРО-ДПМНЕ и Алијансата за Албанците нема да учествуваат. Првите ќе ги прифатат одлуките доколу не се селективни, а за вторите кога ќе се разјасни зошто е формирано телото.

Собранискиот спикер потврди дека пратеникот Груевски побарал потврда дека е член на Комисијата за уставни прашања.

Утре во Собранието ќе заседаваат мандатно имунитетната комисиа и Комисијата за уставни прашања.

Back To Top