skip to Main Content

Фон дер Лајен: Искрено жалам, но вечерва нема одлука за отпочнување преговори

Фон дер Лајен: Искрено жалам, но вечерва нема одлука за отпочнување преговори
  • 17.10.2019

Претседателката на Европската комисија, Урсула фон дер Лајен порача дека нема да има одлука за отпочнување преговори и на денешниот Самит.

„Длабоко жалам бидејќи верувам дека овие земји направија огромни напори да се приближат до Европската унија, па затоа е многу важно да добијат позитивен сигнал“, изјавила Фон дер Лајен, зборувајќи за Македонија и Албанија.

Back To Top