skip to Main Content

Фејзи Азири ќе биде вратен во затвор

Фејзи Азири ќе биде вратен во затвор
  • 20.04.2018

Фејзи Азири, обвинет во случајот „Монструм“, ќе биде вратен во затвор за издржување затворска казна за нелегално поседување оружје. Кривичниот суд му ја одбил жалбата на решението со кое му се прекина издржувањето на затворската казна.

„Kривичниот совет при Основниот суд Скопје 1 – Скопје, постапувајќи по жалба на осудениот Ф.А., изјавенa против решение на судија, со кое се одбива молбата за продолжување на прекинот од издржување казната затвор, советот донесе решение со кое жалбата на обвинетиот се одбива како неоснована“, соопшти кривичниот суд.

Неделава во медиумите беше обелоденето дека Азири речиси два месеца бил во бегство од штипскиот затвор. Тој бил пуштен на отсуство, но кога му прекинало, тој не се вратил во затворот.

Азири во вторникот беше пронајден и уапсен со правосилна судска пресуда за издржување шест години затворска казна поради нелегално поседување оружје. Тој вечерта ја поминал на Клиниката за пулмологија, но сè уште не се знае колку е тешка неговата здравствена состојба. Претходниот ден, пак, неговата одбрана за време на рочиштето за „Монструм“ со документација го оправда отсуството по што тоа беше одложено.

Back To Top