skip to Main Content

Фекалии се влеваат во Охридското езеро – забрането капење на една од плажите во Охрид

Фекалии се влеваат во Охридското езеро – забрането капење на една од плажите во Охрид
  • 13.07.2019

Во Охрид, на плажите на потегот од Самоиловата тврдина кон Партизан, Младост, се поставени знаци забpaнето капење. Станува збор за населбата Воска, тоа е првата населба од тврдината кон Струга.

И покрај сите предупредувања, препораки од УНЕСКО и дадени рокови за почетокот на спроведувањето на неопходните мерки, од вчера на една од плажите на Охридското Езеро беше поставен знакот за забрането капење.

Отпадните води директно се влеваат во водите од езерото.

Back To Top