skip to Main Content

Утре во 13 часот седница за разрешување на Јанева

Утре во 13 часот седница за разрешување на Јанева
  • 13.09.2019

Претседателот на Сoбранието Талат Џафери за утре во 13 часот ја закажа пленарната седница со единствена точка на дневен ред – разрешување на специјалната јавна обвинителка Катица Јанева.

Постапката за разрешување на Јанева налага Парламентот да обезбеди дветринско мнозинство и „Бадинтерово“ гласање.

Откако ќе се изгласа, предлогот за разрешување се доставува до Советот на јавни обвинители кој го финализира разрешувањето.

Back To Top