skip to Main Content

Исповед на трансродовиот маж Алекс Ристовски во „Лица“ со Анета Кочишки

Исповед на трансродовиот маж Алекс Ристовски во „Лица“ со Анета Кочишки
  • 23.04.2018

Гостин во ова издание на „Лица“ е Алекс Ристовски, еден од луѓето кои ја водат битката против осудувањата на сите што се поинакви, а сакаат само да бидат свои.

Општеството ги наметнува предизвиците и сопките, а понекогаш тоа го прават и најблиските. Алекс Ристовски е личност која има собрано голема храброст за да остане доследен на себеси и да не се преправа во нешто што не е, само затоа што општествените правила и принципи го налагаат тоа.

Погледнете ја неговата животна сторија во „Лица“.

Back To Top