skip to Main Content

Тема на „Студио 1“ – Вакцинацијата како услов за училиште и потребата од „имунитет на стадото“ со д-р Јованка Костовска

Тема на „Студио 1“ – Вакцинацијата како услов за училиште и потребата од „имунитет на стадото“ со д-р Јованка Костовска
  • 23.04.2018

Дебатата за вакцинацијата ја достигна својата кулминација со заканата на надлежните дека ќе биде услов за запишување во градинки и училишта, па се повлекоа под притисок на јавноста. Со епидемиологот д-р Јованка Костовска разговараме за едукативните мерки што планираат да ги преземат здравствените власти за да ги убедат родителите дека вакцините во земјава се безбедни и зошто е неопходно да се создаде така наречениот „имунитет на стадото“.

Back To Top