skip to Main Content

СЈО е подготвено веднаш да му ги предаде на ЈО сите списи и докази

СЈО е подготвено веднаш да му ги предаде на ЈО сите списи и докази
  • 12.09.2019

Специјалното јавно обвинителство денеска го известило државниот обвинител Љубомир Јовески дека е подготвено веднаш да ги предаде предметите по кои постапува со сите списи и докази.

„Постапувајќи по дописот, до Јавното обвинителство на Република Северна Македонија доставено е известување дека Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите е подготвено веднаш да ги предаде предметите по кои постапува со сите списи и докази“, соопшти СЈО.

Оттаму потврдуваат дека Јавното обвинителство до нив доставило допис во кој е наведено дека согласно член 6, став 5 од Законот за Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите, неопходно е ова Обвинителството да преземе дејствија за предавање на предметите во ЈО.

За останатите детали околу примопредавањето СЈО соопшти дека ќе извести дополнително.

Back To Top