skip to Main Content

Стоп-Сорос програма: Груевски е еден од четворицата кандидати кој добил политички азил во историјата на Унгарија

Стоп-Сорос програма: Груевски е еден од четворицата кандидати кој добил политички азил во историјата на Унгарија
  • 24.11.2018

Во историјата на Унгарија само четворица ја имале привилегијата до добијат политички азил, односно статус на бегалец под меѓународна заштита, а еден од нив е експремиерот Никола Груевски.

Пратеничка Бернадет Сзол потврди дека ова е дел од Стоп-Сорос програмата која беше донесена од страна на унгарскиот премиер Виктор Орбан, но не ги откри имињата на преостанатите тројца.

Според информациите од Унгарската канцеларија за миграција, во последните пет месеци за засолниште во таа земја аплицирале 165 бегалци, но само на четворица им било одобрено барањето.
Back To Top