skip to Main Content

Стариот блиндиран мерцедес излетал од патот накај Водно

Стариот блиндиран мерцедес излетал од патот накај Водно
  • 23.04.2018

„Ни изгаси возилото на пат кон резиденцијата накај Водно, се скина каишоти, закочи воланот. Возилото излета од патот. Ако истото се случеше на отворен пат штета ќе беше многу поголема“, рече четвртиот сведок на денешното рочиште кој бил во тимот на обезбедување на Груевски и на техничкиот премиер Емил Димитриев, а во дел од службата работел и како личен шофер.

На денешното рочиште сведочеa и други лица. Исказите на сите се во насока дека старите блиндирани возила не биле во добра состојба.

,,Често имаа дефекти и по месец-два бис на сервис, баравме да се набават нови возила бидејќи постоечките не ги задоволуваа потребите, рече сведокот.

За новиот мерцедес сите кажаа дека го користеле и странски делегации.

Back To Top