skip to Main Content

Средба на Заев со Нансен дијалог центар: Стремиме кон образовен систем за интеграција на мултиетничките вредности

Средба на Заев со Нансен дијалог центар: Стремиме кон образовен систем за интеграција на мултиетничките вредности
  • 02.11.2018

Премиерот Зоран Заев денеска прими делегација на Нансен Дијалог Центарот Скопје (НДЦ Скопје), која како локална невладина и непрофитна организација, е силно поддржана од страна на Нансен Академијата од Лилехамер, од Норвешка и од програмите за поддршка на Владата на оваа земја.

Делегацијата на НДЦ Скопје, предводена од директорот Сашо Стојковски, и во придружба на поранешната холандска амбасадорка во Скопје Симоне Филипини, како член на бордот на Нансен Академијата во Норвешка, и на други членови на бордот и претставници на норвешката амбасада, го информираа Заев за актуелните проекти на организацијата на полето на интеретничкиот дијалог, како и во делот на мултиетничката кохезија, интеграцијата, рамноправноста и толеранцијата, особено во делот на образованиот систем.

Back To Top