skip to Main Content

(Фото) Србите од Македонија го одбележaa празникот свети Сава

(Фото) Србите од Македонија го одбележaa празникот свети Сава
  • 27.01.2019

Србите од Македонија го одбележија националниот празник свети Сава во Макдонскиот народен театар, со централна манифестација, свечена Светосавска академија.

На свечената академија се обрати премиерот Зоран Заев, министерот за одбрана на Србија, Александар Вулин и други високи официјални претставници од Македонија, Србија и Република Српска. Учествуваа и еминентни претставници на јавниот и културниот живот од
Република Србија и пошироко.

Back To Top