skip to Main Content

Синот на Мисовски дал отказ во Агенцијата за осигурување

Синот на Мисовски дал отказ во Агенцијата за осигурување
  • 19.02.2019

Синот на пратеникот Горан Мисовски дал отказ на работното место во Агенцијата за осигурување, потврди пратеникот.

Тој истакна дека неговиот син бил привремено вработен во Агенција за осигурување која го контролира приватниот сектор. Огласот траел една недела, а тој бил единствениот пријавен кандидат.

И пратеникот и портпарол на СДСМ, Костадин Костадинов, изјави денеска дека неговата мајка се повлекла од Централниот регистар во Струмица каде беше вработена. Оставката дојде по најавата на премиерот дека роднини на функционерите ќе се повлечат од своите работни места.

-Иако мојата мајка е вработена на транспарентен оглас, објавен оглас, каде што се испочитувани сите законски процедури, јас разговарав со неа и таа ќе се повлече од работното место. Очекувам овој принцип на висок морал да го следат и останатите функционери.

Back To Top