skip to Main Content

Расходите на власта наспроти трошоците на граѓаните – тема на „Студио 1“ со проф. Марјан Петревски

Расходите на власта наспроти трошоците на граѓаните – тема на „Студио 1“ со проф. Марјан Петревски
  • 23.04.2018

Како власта ги троши парите на граѓаните и потребата да се зголеми ефикасноста на давачките наместо да се зголемат самите давачки. Од кои трошоци треба да се откажат министрите во најавениот ребаланс, а каде да се инвестира повеќе – пари за возила и мебел или пари за образованието и подобар животен стандард. На оваа тема во „Студио 1“ разговаравме со професор Марјан Петревски од „Американ Колеџ“.

Back To Top