skip to Main Content

Рама: Отворањето на преговорите за Албанија и за Северна Македонија ќе биде најпаметна одлука на ЕУ

Рама: Отворањето на преговорите за Албанија и за Северна Македонија ќе биде најпаметна одлука на ЕУ
  • 28.09.2019

Отворањето на преговорите за Албанија и за Северна Македонија ќе биде најпаметна одлука на ЕУ, порачал албанскиот премиер Еди Рама од говорницата на Генералното собрание на Обединетите нации, пренесува локално.мк.

-Давањето позитивен одговор на Албанија и Северна Македонија на 18 октомври за нивната амбиција да започнат преговори за членство, нема да биде обична награда заснована врз нивните заслуги, туку стратегиски ќе биде најпамената одлука што ЕУ би ја донесела,оценил Рама.

Посочил дека регионалната стабилност, безбедноста, напредокот и демократијата во регионот може да се гарантираат единствено од европската перспектива.

Back To Top