skip to Main Content

„Правда и неправда“: Постои ли етничка наклонетост во судските одлуки и дали е потребна анализа на ОБСЕ за да се отстрани сомнежот?

„Правда и неправда“: Постои ли етничка наклонетост во судските одлуки и дали е потребна анализа на ОБСЕ за да се отстрани сомнежот?
  • 25.06.2019

Колку е оправдана перцепцијата за етничката наклонетост во судските одлуки и дали е потребна анализа на ОБСЕ за да се отстрани сомнежот? За тоа каква е улогата на Врховниот суд во спроведување на правдата, ветингот на судиите, реформите, позицијата на СЈО – гости на Гордана Дувњак во „Правда и неправда“, врховниот судија Шпенд Деваја и универзитетскиот професор Гордан Калајџиев.

Гледајте вечерва во 21 часот.

Back To Top