skip to Main Content

(Видео) Поранешниот српски премиер Зоран Живковиќ: Вучиќ е пречка Србија да биде добро место за живот – ги навреди и Македонците

(Видео) Поранешниот српски премиер Зоран Живковиќ: Вучиќ е пречка Србија да биде добро место за живот – ги навреди и Македонците
  • 17.03.2019

Поранешниот српски премиер Зоран Живковиќ, вo изјава за МИА вели дека во Србија веќе неколку месеци протестираат луѓе кои мислат дека Србија може да биде добро место за живот и дека пречка за тоа е режимот на актуелниот претседател Александр Вучиќ

– Демонстрантите сметаат дека пречка за тоа е режимот на претседателот Александар Вучиќ, кој во изминатите седум години ги краде граѓаните на Србија на избори или со крадење на иднината на нас и на нашите деца, изјави Живковиќ.

Според него, стапката на криминал е зголемена, корупцијата никогаш не била толку голема и во државата има голем број афери што никогаш не се затворени

-Овие протеси се насочени да се најдат нормални услови за избори. Сигурни сме дека на нормални изборни услови, со нормални медиуми, Вучиќ нема шанси да победи на следните избори. И, заради тоа е борбата, ова што се случува во изминатите 15-16 недели…Денеска имаме посебна цел – да го спречиме Вучиќ да ја напушти зградата на претседателството од каде преку прес конференција повторно ги навреди граѓаните на Србија и политичките противници и Македонците и сите во регионот, изјави Живковиќ.

Back To Top