skip to Main Content

Поранешниот генерален секретар на НАТО Лорд Џорд Робертсон во посета на Македонија

Поранешниот генерален секретар на НАТО Лорд Џорд Робертсон во посета на Македонија
  • 24.04.2018

Премиерот Зоран Заев ќе прими висока делегација предводена од поранешниот генерален секретар на НАТО Лордот Џорџ Робертсон.

Во делегацијата која ја предводи Лорд Робертсон, ќе допатуваат и Росен Плевнелиев, поранешен претседател на Република Бугарија, Лордот Кристофер Геијд, поранешен приватен секретар на Кралицата на Обединетото Кралство и член на Горниот Дом на британскиот парламент, Роберт Гелбарт, амбасадор и член на Атлантскиот Совет, Ален Ле Роа, амбасадор на Република Франција, Генералот Берни Вајт Спанер, поранешен Командант на британските копнени сили, Зоран Чичак, советник за надворешни работи, Марк Лејти, поранешен специјален советник за комуникации на Генералниот Секретар и портпарол на НАТО, како и Сара Баденбо, како претставник на Дејмон Вилсон, Заменик Претседател на Атлантскиот Совет на САД.

Делегацијата ќе одржи и панел дискусија на која ќе учествуваат Заменик претседателката во Владата и министерка за одбрана Радмила Шекеринска, Лорд Џорџ Робертсон, Росен Плевнелиев, и Ален Ле Роа, а потоа за нив ќе биде организиран прием на кој домаќин ќе биде премиерот Заев.

Back To Top