skip to Main Content

Поднесено известување до ОЈО против трите ученички од Неготино поради насилство

Поднесено известување до ОЈО против трите ученички од Неготино поради насилство
  • 19.04.2018

Надворешната канцеларија за криминалистички работи Неготино поднесе известување до Основното јавно обвинителство против три малолетни лица на возраст од 13, 14 и 15 години, ученички во Основно училиште „Гоце Делчев” во Неготино поради постоење на основано сомнение за сторено кривично дело „насилство“, казниво по член 386 став 2 од Кривичниот законик на Република Македонија.

МВР информира дека малолетничките кривичното дело го сториле во два наврати на 11.04.2018 година при што физички нападнале 14-годишна ученичка од истото училиште и и нанеле телесни повреди.

Во врска со истиот настан поднесена е и кривична пријава против Р.А.(31) од Неготино поради постоење на основано сомнение за сторено кривично дело „несовесно работење во службата“, казниво по член 353 в став 1 од Кривичниот законик на Република Македонија. Имено пријавениот на 11.04.2018 година, на работното место обезбедување на училиштето од агенција за обезбедување „SOS“, не ги извршувал дејствијата за кои бил должен да ги извршува.

Back To Top