skip to Main Content

Пецас: Грција е против раздвојување на европскиот процес на Северна Македонија и Албанија

Пецас: Грција е против раздвојување на европскиот процес на Северна Македонија и Албанија
  • 17.09.2019

Портпаролот на грчката Влада, Стелиос Пецас на денешниот редовен брифинг со новинарите, рече дека не може да има раздвојување на интегративниот процес на Северна Македонија и Албанија, јавува МИА од Атина.

„Од дискусиите во Европа она што го сфаќаме и од она што го гледаме и ние, наша позиција е дека не може да има раздвојување“, рече Пецас, одговарајќи на прашањето „дали дискусијата за Западеен Балкан вклучува и раздвојување на интегративниот процес на Северна Македонија од Албанија”.

Back To Top