skip to Main Content

Пендаровски на три јазици се заблагодари на САД за ратификацијата на Протоколот за членство во НАТО

Пендаровски на три јазици се заблагодари на САД за ратификацијата на Протоколот за членство во НАТО
  • 23.10.2019

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, изрази благодарност до САД за ратификацијата на Протоколот за нашето членство во НАТО Алијансата.

Стратешкото партнерство САД-Северна Македонија продолжува во Алијансата придонесувајќи за глобалната стабилност и безбедност, пишува Пендаровски.

Американскиот Сенат вечерва го ратификуваше Пристапниот протокол за членство на Република Северна Македонија во НАТО, со 91 глас „за“ и 2 „против“. Со тоа, САД се 25. земја што го ратификувала Протоколот.

Back To Top